کامپیوتر یکی از پدیدههای فنآوری است که تمام جنبههای زندگی ما را تحت تاثیر قرار دادهاست. کامپیوتر از کلمه Compute در زبان انگلیسی به معنای محاسب و شمارنده گرفته شدهاست. بیش از 3000 سال از اختراع چرتکه میگذرد. در سال 1642بلز پاسکال برای کمک به پدرش که در اداره دارایی کار میکرد، ماشین حساب ساده مکانیکی که میتوانست عملیات جمع و تفریق تا 8 رقمی را انجام دهد ساخت. سی سال بعد لایب نیتز، ریاضیدان آلمانی اختراع پاسکال را کامل کرد و دستگاهی ساخت که میتوانست عمل ضرب، تقسیم و ... جذر را نیز انجام دهد و آن را ماشین محاسب نامید. چارلز بابیج نیز یکی دیگر از کسانی بود که دستگاه محاسبهگر تفاضلی (Difference Engine) و ماشین تحلیلگر (Analytical Engine) را طراحی نمود که میشد به آن برنامه داد و قسمتهای مختلفی از رایانههای امروزی را در ساختمان خود داشت. به همین علت از بابیج به عنوان "پدر کامپیوتر" یاد میشود. همکار و مشوق اصلی او، خانم آگوستا آدا اولین برنامهنویس و بنیانگذار برنامهنویسی بود.
از دهه پنجاه میلادی تا کنون هر ده سال یکبار فنآوری ساخت کامپیوترها بقدری پیشرفت کرده است که هر دسته از آنها را جز، نسلی نو به شمار میآورند.
نسل اول (حدود 1955-1945):ساخت اولین کامپیوتر الکترونیکی بنام انیاک (ENIAC) در دانشگاه هاروارد که در آن از لامپ خلآ و رله که خاصیتی دو حالت دارند، استفاده بود، این نسل را به وجود آورد.انیاک کامپیوتر بزرگی بود که بیش از 30 تن وزن داشت و مساحتی در حد یک ساختمان را اشغال میکرد. در این کامپیوترها از 18000 لامپ خلآ استفاده شده بود و مسئله تهویه و خنک کردن کامپیوترها مسئله مهم و دشواری بود.
نسل دوم (حدود 1965-1955):پس از اختراع ترانزیستور و بکارگیری آن در مدارات الکترونیکی نسل دوم کامپیوترها به وجود آمد.
نسل سوم (1975- 1965): با مجتمع شدن قطعات و مدارات الکترونیکی و قرارگیری آنها در یک بسته، IC ها بوجود آمدند.بدلیل استفاده از این تراشهها حجمکامپیوترها بسیارکمتر و ظرفیت حافظه آنها چند برابر شد.
نسل چهارم (1975 تا کنون):ویژگی بارز این نسل از کامپیوترها، استفاده از مدارات مجتمع با تراکم بالا (Large Scale Integration)و با تراکم بسیاربالا(Very Large Scale Integration) میباشد.
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند. اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
با سلام
به این وبلاگ خوش آمدید
در این وبلاگ قصد دارم آموزش مختصری در مورد کامپیوتر و برخی از نرم افزارهای آن و توضیحاتی در مورد نجوم خدمت شما دوستان بیان نمایم.
برای دسترسی کامل به محتوای وبلاگ، در قسمت طبقه بندی موضوعی روی دسته مورد نظر کلیک کنید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.